header 2drive 9

Zakelijk motorrijden

Motor op de zaak en de fiscus
Indien u motorliefhebber bent en een eigen bedrijf heeft, dan is de keuze gemakkelijk gemaakt. De fiscus heeft andere spelregels opgesteld voor een motor op de zaak dan voor een auto op de zaak. U heeft geen bijtelling over de nieuwwaarde bij een motor op de zaak, ongeacht het aantal prive gereden kilometers.

Het zal ook u vast gebeuren. Het is prachtig weer en de post moet weggebracht worden. Of u heeft een afspraak met een toeleverancier. Waarom stapt u dan niet op de motor? U bent vast sneller op uw bestemming dan wanneer u met de auto zou gaan. Wanneer u in de weekenden of doordeweeks prive wenst motor te rijden is dat ook geen probleem (geen bijtelling). U hoeft alleen de prive gereden kilometers bij te houden en u betaalt uw eigen bedrijf hiervoor een redelijke kilometervergoeding. U kunt de brandstofkosten op de zaak boeken. Makkelijker kan niet. Het is verstandig om met uw accountant te overleggen hoe hoog een redelijke vergoeding voor prive gereden kilometers zou moeten zijn.

Indien u een nieuwe motorfiets of een BTW-motor aanschaft, dan kunt u de BTW over de aanschafprijs terugvorderen. De onderhoud- en afschrijvingskosten worden door uw bedrijf gedragen en de BTW hierover is verrekenbaar. Zo kunt u uw prive inkomsten voor andere leuke dingen aanwenden.

 

 
Zoeken
Winkelwagen1420757815-ideal_logo.jpg

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop