header 2drive 9

Automaatrijbewijs

Rijbewijs automaat motor of motorscooter
Wilt u graag een "motorrijbewijs automaat" dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. De exameneisen en voertuig eisen zijn het zelfde als voor een schakel motor. De praktijkexamens in overeenstemming met de eigenschappen van de automaat motor afgenomen. U mag dan na het behalen van het motorrijbewijs alleen automatisch schakelende motoren rijden. Een aantekening in het rijbewijs maakt duidelijk dat het rijbewijs beperkt is tot automaat motoren.

________________________________________________________________________________________________________

DE AUTOMAAT MOTOR!

Motorrijden met Dual Clutch Transmission (DCT), Honda's geavanceerde schakelsysteem waarbij zowel automatisch als handgeschakeld rijden mogelijk is, biedt comfort, sportiviteit en veiligheid zonder de funfactor van motorrijden te verliezen.

___________________________________________________________________________________________


DE MOTORSCOOTER, ONTDEK DE VOORDELEN VAN DIT VERVOER!

De motorscooter is een fantastsiche leuke, praktische, snelle en vooral voordelige manier van uw dagelijks kilometers over de weg.

U heeft ze vast wel eens voorbij zien komen maar er waarschijnlijk weinig aandacht aan geschonken,dat is jammer want deze manier van verplaatsen bied een schat aan voordelen.

WAT IS EEN MOTORSCOOTER NOU PRECIES ?
Een motorscooter is niets meer dan een motorfiets zonder versnellingen (automaat) die gebruik maakt van een V-snaar en variateur in een afgesloten systeem wat de altijd maar knarsende,dure en vooral vieze ketting en tandwielen overbodig maakt.Dus lekker nooit meer 6 keer moeten schakelen voor je op de 120 zit,en dus ook geen vies onderhoud meer aan ketting en tandwielen wat deze machine erg aantrekkelijk maakt.Lekker genieten van de omgeving en meer aandacht voor het verkeer.Daar komt bij dat de motorscooter vaak veel praktische opbergruimte bied voor helm,slot en ander klein materiaal.

WAT MAAKT DE MOTORSCOOTER NOU ZO VOORDELIG?
De motorscooter word steeds interessanter door zijn fantastisch lage verbruik.Een verbruik van 1 op 30 is volkomen normaal en sommige modellen halen rustig de 1 op 40.Gezien de huidige brandstofprijzen kan dit wel erg intressant worden.De wegenbelasting ligt op ongeveer 9 tientjes per jaar,afhankelijk van gemeente.De verzekering ligt ook op ongeveer 9 tientjes per jaar voor een standaard WA verzekering. De gemiddelde verzekering voor een auto ligt al snel op de enkele tientjes per maand evenals de wegenbelasting wat de jaarkosten flink op doet lopen.

WELKE MOTORSCOOTER PAST BIJ MIJ?
Er is een enorm aanbod in verschillende modellen die elk hun eigen doel hebben. Het is goed te bedenken wat je van je motorscooter verwacht. Wat wil je ermee gaan doen?

Hoeveel km ga je per dag afleggen?

Welke soort wegen ga je ermee rijden,snelweg,B wegen etc.

Waar ga je je scooter plaatsen?

Is het puur voor woon-werk of wil je er ook lekker mee toeren?

Zo zijn er verschillende zaken waar rekening mee gehouden moet worden voor we zomaar een motorscooter aanschaffen.Voor de keuze is het vooral belangrijk om te kijken naar het vermogen/gewicht en op welke wegen je wilt gaan rijden.

Wil je enkel stadsverkeer gaan doen,binnen de bebouwde kom en net buiten de bebouwde kom tot 80 km/u wegen?Dan voldoen de meeste 150 cc modellen wel.Houd er rekening mee dat je altijd met het verkeer mee moet kunnen komen,ook met tegenwind dus,een klevende vrachtwagen achter je is geen pretje.

Wil je er de snelweg mee op maar is het b.v. maar voor een km of 5 dan heb je wel zeker 16 pk nodig.De ene 150 cc is de andere niet,per merk kan het vermogen behoorlijk schelen.Zo heeft de honda SH 150 i een pittige 16 pk en is goed voor een +- 110 echte kilometers dus redelijk meekomen met het verkeer.Daarintegen heeft de Kymco Agility 150 cc maar een 9,5 pk en is goed voor een 90 km/u wat hem ook voor de korte ridjes over de snelweg ongeschikt maakt.Het is dus even goed inlezen over de daadwerkelijke prestaties voor je tot aanschaf overgaat en al snel voor vervelende situaties komt te staan.

Moet je wat meer kilimerters over de snelweg en wil je goed meekomen dan zal je al snel aan 30 pk + moeten denken.De honda SH 300 i heeft een aardige 27 pk en is goed voor een 140 km/u op de teller en is dus goed meekomen op de snelweg.maak je hier een gewoonte van dan is een windscherm wel aan te raden aangezien je veel wind vangt door het slanke ontwerp.

Ga je nou echt dagelijks veel kilometers maken over onze snelwegen en wil je er lekker royaal bij zitten,lekker uit de wind en vermogen genoeg dan zal je echt naar de 400 cc + modellen moeten gaan kijken.De Yamaha t-max 500 is b.v. zeer geschikt voor de langere afstanden en bied een confortabele zit met een zee aan opberg ruimte.

Het is maar net wat je wil,en het financiele plaatje moet ook passen. Zo kost een nieuwe Honda 150 cc +- 3000 euro en een nieuwe t-max 500 richting de 10 briefjes van 1000. Maar vergeet de steeds meer aangeboden 2de hands modellen niet, want hier zit ook een overschot van aanbod in en bied meer dan voldoende keuze tussen de meest uiteenlopende modellen.

 


 
Zoeken
Winkelwagen1420757815-ideal_logo.jpg

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop