header 2drive 9

Veel gestelde vragen

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Voor meer informatie over het aantal rijlessen klik HIER.

Hoe boek en annuleer ik mijn rijlessen?
Jouw rijlessen kun je zelf boeken en indien nodig annuleren via ons online reserveringssysteem. Annuleren (om welke reden dan ook) is mogelijk tot 48 uur vantevoren. Ziekmelden is telefonisch en via Whatsapp mogelijk tot 24 uur vantevoren. Daarna zijn wij genoodzaakt de rijles in rekening te brengen.

Is de Instructeur altijd op tijd?
De Instructeur is afhankelijk van het hedendaagse drukke verkeer. Ook kunnen rijlessen uitlopen. Wij hanteren daarom een marge van 30 minuten die de Instructeur te vroeg of te laat kan zijn. Houd er dus graag rekening mee bij het boeken van je rijlessen, dat een rijles 30 minuten vroeger of later kan beginnen.

Kan ik mijn examen of tussentijdse toets annuleren?
Binnen 24 uur na het reserveren van je examen of toets kan je rijschool het examen of toets kosteloos en zonder opgaaf van reden voor je annuleren en een nieuwe examendatum inplannen. Uitzonderingen zijn examens en toetsen die binnen 14 dagen na het reserveren plaatsvinden.

Je kunt verder in de volgende gevallen het CBR verzoeken tot terugbetaling van de kosten van je examen of toets:
- Medische redenen
- Overlijden van een familielid in de 1e of 2e graad
- Je bent militair en wordt op korte termijn uitgezonden
Je vult hiervoor een restitutieformulier in. Het restitutieformulier en de bewijsstukken dien je binnen 14 dagen na de examendatum naar het CBR op te sturen.

Moet ik mijn lespakket opmaken?
Als je slaagt voor je rijbewijs en je hebt nog lesuren over, dan storten wij het teveel aan lesuren terug op je bankrekening. In alle andere gevallen is terugbetaling van lesuren helaas niet mogelijk. Je kunt je lesurentegoed wel altijd overdragen aan een ander die wil gaan lessen.

Wanneer begint en eindigt een rijles?
Op het moment, dat de Instructeur op de afgesproken ophaallocatie is gearriveerd gaat de lestijd in. Eventuele wachttijd wordt berekend als lestijd. De rijles eindigt op het moment, dat de leerling uit de lesauto stapt.

Wanneer kan ik praktijkexamen doen?
Je volgt de rijlessen totdat in overleg met jouw Instructeur is vastgesteld, dat je op examenniveau rijdt. Daarna doe je zo snel mogelijk praktijkexamen.

Wanneer moet ik mijn theoriecetificaat hebben?
Wij raden je aan om direct bij aanvang van je rijlessen te beginnen met je theorie. Wij kunnen namelijk pas het praktijkexamen aanvragen nadat je je theoriecertificaat hebt.

Wat is een Gezondheidsverklaring?
Op de gezondheidsverklaring vul je de gegevens in over je eigen gezondheid. Het beste kun je deze verklaring direct bij aanvang van je rijlessen aanvragen. Het aanvragen en afrekenen gaat via de website van het CBR (www.cbt.nl). Je kunt daar ook meer informatie vinden.

Wat kost een praktijkexamen en tussentijdse toets?
De kosten voor het praktijkexamen en de tussentijdse toets kun je vinden op onze website en op de site van het CBR (www.cbr.nl). De examentijd is lestijd en is niet inbegrepen in de examenkosten. Voor een examen en een tussentijdse toets berekenen wij 1 lesuur en voor een faalangst examen 1,5 lesuur.


 

 
Zoeken
Winkelwagen1420757815-ideal_logo.jpg

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop