header 2drive 9

Auto (B)

 
Proefles
De proefles is inclusief een evaluatiegesprek. Iedere leerling is namelijk anders. Daarom let de instructeur op de persoonlijkheid van een leerling en hoe ver een leerling is met zijn of haar rijvaardigheid. Tijdens de proefles krijg je antwoord op al je vragen: Hoe is de inschatting van mijn voertuigcontrole en verkeersinzicht? Hoeveel rijlessen heb ik nodig? Welk pakket past het beste bij mij en mijn budget? Wanneer kan ik beginnen? Wanneer kan ik examen doen? De proefles verplicht je tot niets. Na de proefles wordt er door de instructeur nauwkeurig ingeschat welke rij-instructeur het beste bij je past en op basis van je instapniveau hoeveel rijlessen jij nodig zal hebben. Wij brengen zorgvuldig advies uit. Uiteraard blijft dit een indicatie.

Praktijkinstructieboek
Dit leerlingenhandboek is uniek. Voorafgaand, tijdens en na je rijlessen kan je module kennis opdoen van de praktijk en de examenvereisten van het CBR. Dit boek bestaat uit vier modules:
 
Voertuigbediening en –beheersing;
Beheersing van eenvoudige verkeerssituaties;
Beheersing complexe verkeerssituaties en;
Veilige en verantwoordelijke verkeersdeelname.

De rijlessen volgen exact dezelfde vier modules. Met behulp van dit boek kan je je voorbereiden op de lessen en dit bespaart je lestijd en daarmee geld. Ook tijdens de lessen kan je je vaardigheden vergroten door de modules vooraf te lezen waardoor je minder rijlessen nodig hebt.
 
Vorderingssysteem
Aan het begin van elke rijles worden er doelstellingen bepaald en na afloop wordt er geëvalueerd in hoeverre deze doelstellingen zijn behaald. Doordat alle vorderingen door de rijinstructeur worden bijgehouden weet jij altijd waar je staat. Daarnaast geeft de rijinstructeur op basis van deze vorderingen huiswerkopdrachten mee uit het praktijkbegeleidingsboek zodat je goed voorbereid kan verschijnen op de volgende les. Dit vergroot de kans van slagen en verkleint het aantal te nemen lessen.

Tussentijdse toets
Bij uw opleiding voor het praktijkexamen auto (B) kunt u uw vorderingen testen met een tussentijdse toets bij het CBR. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Je kunt verder vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dat betekent, dat de examinator je hierop tijdens het praktijkexamen niet meer beoordeelt.

Afsluiting met een slipcursus
Na het behalen van je rijbewijs kun je deelnemen aan een 'gratis' slipcursus bij de ANWB. Het gaat er immers niet om dat je ‘even’ je rijbewijs haalt, maar dat je verantwoord leert rijden. Met een goede rij-opleiding investeer je in je eigen en andersmans veiligheid.

Vanaf 16,5 jaar starten met lessen
Door 2todrive kun je nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach (bijvoorbeeld je vader of moeder). Voor meer informatie klik hier.


Zoeken
Winkelwagen1420757815-ideal_logo.jpg

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop